Eindelijk weer een stukkie gelopen!

 

Wat heerlijk om weer buiten te lopen! En wat ben ik blij dat dat eindelijk ook weer pijnvrij ging. Na weken van rust en wachtend op het moment dat ik geen pijn meer voelde, durfde ik  het vanochtend aan. Volgens plan netjes les 1 van Evy in mijn oren; twintig minuutjes training, met steeds 2 minuten lopen en 1 minuut wandelen. Met een tempo waarin het wandelen sneller ging dan het lopen, maar na 20 minuten nog steeds zonder pijn. Eindelijk kan ik beginnen aan de opbouw.

Begin juni liep ik tijdens de 10K bij de Marathon van Amersfoort een knieblessure op. Zo rond de 4,5 km, precies op het punt waar ik wilde gaan versnellen omdat het zo lekker ging, schoot er een snijdende pijn in mijn linkerknie. Ah nee man, waarom nu? Het trainen naar deze wedstrijd toe ging de afgelopen weken super lekker. Vol vertrouwen liep ik daarom om 9:40 uur die ochtend over de mat voor de tijdregistratie. Wetende dat ik een uurtje later juichend opgewacht zou worden door mijn dochtertje van 4, die kwam kijken naar papa’s eerste echte wedstrijd. “Wel winnen hè papa!”

Uiteraard! Papa ging zijn uiterste best doen om zijn PR met 34 minuten te verbeteren om als eerste over de streep te komen. 🙂

4,5 kilometer later kon ik na een paar flinke pijnscheuten amper normaal wandelen. Maar ik moest en zou die wedstrijd uitlopen. Sukkel. Aangemoedigd door mensen aan de zijkant en geholpen door de adrenaline in mijn lijf kwam ik 5,5 km later zwaaiend en glimlachend naar mijn dochter over de finish. Ze straalde van trots. Ja het was heel dom, maar die blik van haar was het dubbel en dwars waard. Ik voelde mijn knie niet eens meer. Toen de adrenaline op het terras in de binnenstad van Amersfoort wegzakte, kwam ik amper meer uit mijn stoel. Strompelend ben ik naar de auto teruggelopen, om vervolgens wekenlang aan de kant te zitten.

Na een bezoekje aan de fysio en een echo van mijn knie, bleek er gelukkig niks aan de hand en was het advies: rust!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *