CPC Halve Marathon

Nog een week tot de CPC: mijn zin en mijn zorgen

1. Mijn eerste halve

Nog een week en dan ervaar ik mijn allereerste halve tijdens de CPC in Den Haag! Ok, dat is niet waar – sorry. Mijn eerste ervaring met de halve was natuurlijk bij de HEMA.

Ik weet het nog goed. Mijn kleine kleuterbeentjes bungelden blij over de rand van het bankje waar ik op zat, toen ik De Halve in mijn handen kreeg. Bij de eerste hap schoten ze recht naar voren. Zoals ik nu nog steeds doe met alles wat ik eet, nam mijn vierjarige ik natuurlijk een veel te grote hap. Het kokend hete vet spoot in zijn mond. Resultaat: een keihard huilende kleuter, een nieuwe broek onder het vet, nieuwe schoenen onder de mosterd en worst op de grond. Ik zeg: suboptimale ervaring. Hopelijk gaat het lopen van De Halve volgende week een stukje beter.

2. Mijn muziek

Ik ben zo’n type die met muziek moet lopen. Ten eerste omdat ik loop als een nijlpaard en gek word van het gedreun van mijn eigen voeten. Ten tweede omdat ik het ritme van de muziek echt nodig heb, om in een lekkere loop flow te komen. Ik heb in Spotify een mapje met een aantal playlisten die ik volg en omdat deze regelmatig geupdate worden, ben ik tijdens mijn trainingen altijd voorzien van lekkere muziek.

Protip: Om langer van je playlist te blijven genieten: shuffle!

Voor wedstrijden maak ik altijd een aparte lijst met het beste van die playlisten, plus een aantal kneiters van foute hits strategisch in de lijst geplaatst om me over de dooie punten heen te helpen. Die zitten bij mij altijd tussen de 3 – 5 kilometer en rond de 10 kilometer. Voor de CPC moeten We Build This City van Starship, Loco In Acapulco van de Four Tops, Eye Of The Tiger van Survivor en Walking On Sunshine van Katrina & The Waves dit klusje gaan klaren. Succes jongens, jullie kunnen het!

3. Mijn tepels

Ok deze had ik niet zien aankomen… Ja, ik had er wel verhalen over gehoord, maar die leken me eerder iets met een broodje en een aap. Maar afgelopen zondag – na mijn generale van 18 km –  was het dus zo ver. Ik kwam thuis, trok mijn shirt uit en terwijl mijn shirt langs mijn bovenlijf bewoog dacht ik: Gloeiende, gloeiende…. tepels! Au. Fuck. Au, man! Ik keek naar beneden en zag op de plek waar mijn tepels hoorden te zitten, twee dingen die me nog het meest deden denken aan het rood opgelichte ijzerdraad van een sterretje vlak nadat hij ontvlamt. Ik rende in paniek met mijn kindervuurwerkjes de trap af. Naar beneden, richting de medicijnen. Ik trok de la open. Niets. Niets. Niets. En toen ineens zag ik een klein geel tubetje met de tekst “tepelcreme”.

Ik draaide de dop eraf, kneep in de tube en terwijl de sterretjes langzaam doofden, las ik met een zucht van verlichting op de achterkant van het tubetje: “Deze creme is speciaal ontwikkeld om pijnlijke en gebarsten tepels te verzachten en te beschermen bij moeders die borstvoeding geven.” En bij hardlopers dacht ik. Onder de tekst stond de naam van de fabrikant en een postadres. Note to self: Die stuur ik na De Halve een bedankbrief en een blanco cheque.

4. Mijn eindtijd

De hamvraag voor over een week. Wat wordt mijn focus? Uitlopen met een glimlach of een goeie eindtijd? Een paar weken geleden liep ik tijdens een training 16 kilometer. Dit ging superlekker met als resultaat dat ik 10 minuten sneller liep dan de Damloop afgelopen september. Ik had zelfs nog energie over toen ik klaar was. Ik liep gemiddeld 6:24 min/km. Voor mijn doen vrij snel. Toen ik dit tempo invulde in de calculator op de site van Prorun, kreeg ik kriebels bij het zien van de eindtijd voor de halve marathon. Net onder de 2 uur en 15 minuten. Wow! Afgelopen weekend liep ik de generale van 18 km met een tempo van 6:36. Super gelopen, maar toch een beetje balen. Ook nu had ik energie over en waarschijnlijk had ik wel wat sneller gekund, maar ik begin nu toch te twijfelen.

Ga ik voor die eindtijd onder de 2:15 met het risico dat ik mezelf stuk loop en misschien niet finish? Of focus ik mezelf op het uitlopen met een glimlach?

Nog een week om die knoop door te hakken. 🙂 Wat zouden jullie doen?


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *